7 Ekim 2018 Pazar

Güller Diyarı Isparta Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Isparta, Akdeniz Bölgesinde yer alan ve etrafında küçüklü ve büyüklü bir çok göl bulunan küçük ve kalabalık bir şehirdir. Geçim kaynağı askeriye ve üniversiteye bağlı olan Isparta'nın diğer geçim kaynakları arasında gül ve elma yer almaktadır. 2014 senesinde yapılan nüfus sayımına göre 2017.266 kişi yaşamaktadır. Isparta şehri, yöreye özel olan el dokuması halı ve gül yetiştiriciliği ile bilinmektedir.

Isparta her sene nüfusu hızlı bir şekilde artan illerden bir tanesidir. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli üniversiteleri arasında yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin burada yer almasıdır.  

Isparta'da 1992 senesinde kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi 100.000 e yakın öğrenci sayısı ile ülkenin en büyük üniversitelerinden bir tanesine sahiptir.

Antalya'ya yakın olması ile bilinen Isparta'nın havası Antalya ile karşılaştırıldığında çok büyük farklılıklar gösterir. Antalya yazları ve kışları sıcak geçerken, Isparta'da kışları daha sert geçmektedir.

Isparta Belediyesi diğer şehirlere oranla baktığımızda çok fazla çalışan ve bu sayede en yaşanabilir şehir ünvanını almaya sebep olan bir Belediyedir. Isparta'nın Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'dır. Günaydın, şehri için sürekli çalışan hatta sürekli programlar düzenleyerek halkın sorunları dinleyen ve onlara yardım etmeye çalışan bir Belediye Başkanıdır.

Isparta Haber

Isparta'nın bir diğer bilinen yüzü ise Davrazspor'dur. Davrazspor amatör ligde gösterdiği başarı ile her zaman halkın sevilen yüzü olmuş olan bir futbol takımıdır.

Son olarak Isparta'nın son zamanlarda yükselen markası olan Uyan 32'den bahsetmek istedim. Uyan 32 Isparta'da ilk canlı yayını yapan haber kanalıdır. Uyan 32 başarılı ekibi ve sadık çalışanları ile Isparta'da bilinen haber sitesidir. Uyan 32 en başta yaptığı canlı yayınlar ile Isparta halkına hızlı bir şekilde ulaşmıştır. Isparta Haber denince akla gelen bu gazetenin ulusal konuda gelişmeside çok hızlı bir şekilde olmuştur. Sizde bu haber sitesini takip ederek Isparta'dan her zaman haberdar olabilirsiniz.

Isparta Haber - https://www.uyan32.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder