13 Temmuz 2021 Salı

Isparta'da Kaç Kişiye Covid--19 Aşısı Uygulandı

Covid-19 ile mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşılama hız kesmeden devam ediyor. Isparta’da da geçtiğimiz hafta 343 bin olan aşılama sayısı bugün 379 bin kişiye ulaştı. Koronavirüse karşı aşılamada ülke genelinde hızlandı. Ülke genelinde bugün toplam uygulanan aşı sayısı 57 milyonu geçti. Türkiye, yoğun şekilde aşılama programına devam ediyor. Vatandaşlar, Sinovac ve BioNTech aşılarından istediğini tercih edebiliyor. Sağlık Bakanlığı'nın "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilerine göre, ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da aşılama hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 343 bin kişinin aşılandığı Isparta’da bugün itibariyle sayı 379 bine ulaştı. Son 1 haftada Isparta’da 36 bin kişi aşılandı. Isparta’da birinci doz uygulanan aşı sayısı 230 bini aşarken, ikinci doz uygulananın aşı ise 124 bin 194 oldu. Batı Akdeniz’in diğer illeri olan Antalya’da toplam 1 milyon 955 bin, Burdur’da ise 238 bin kişiye yeni tip koronavirüs aşısı yapıldı.

İki Otomobil Çarpıştı Faciaya Ramak Kaldı

Isparta'da iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil yoldan çıkıp arsaya uçtu. Kazada şans eseri yaralanan olmadı. Kaza Hızırbey mahallesi 155. Cadde üzerinde meydana geldi. 32 DG 004 plakalı otomobil ile 32 AAG 454 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza sonrası 32 DG 004 plakalı otomobil boş arsaya uçtu. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, kazaya karışan araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Kafa Kafaya Çarpıştılar

Araçta sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı Yalvaç Kozluçay ve Şarkikaraağaç yol ayrımında bugün saat 16.00 sularında bir trafik kazası meydana geldi., 42 D 4510 Recep Köse yönetimindeki araç ile 07 MOG 58 Muhammed Mert araç kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrasında Partner sürücü Recep Köse araçta sıkıştı. Olay yerine gelen Yalvaç Belediyesi İtfaiye ekibi araçta sıkışan sürücü Recep Köse'yi kurtardı. Diğer sürücü ise ambulans görevlileri tarafından ayakta tedavi edildi

Kore Gazimiz son yolculuğuna uğurlandı

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi nüfusuna kayıtlı ancak Isparta’da ikamet eden Kore Gazisi Cemil Özkan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kore Gazimiz için Asri Mezarlık Camisinde düzenlenen askeri törenle son yolcuğuna uğurlandı. Törene Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kore Gazimizin ailesi ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze nazının ardından Gazimiz Cemil Özkan’ın Türk Bayrağı sarılı naaş’ı askerler tarafından omuzlarda taşıdıktan sonra Asri Mezarlıkta defnedildi.

Vakası en çok azalan iller arasındayız

İllerin 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren harita güncellendi. Haritaya göre Isparta’da geçtiğimiz hafta 72.22 olan vaka sayısı 45.20’ye düştü. Isparta son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller arasında yer alıyor.

11 Temmuz 2021 Pazar

Çevre yolunda Trafik Kazası : 2 Yaralı

Isparta'da çevre yolunda saat 12.00 sularında trafik kazası meydana geldi. İddiaya göre Işık ihlalinden kaynaklanan kazada 2 kişi yaralandı. Kazanın meydana gelmesiyle olayı görenler durumu 112 ekiplerine bildirirken yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralıların ciddi bir durumunun olmadığı öğrenilirken araçlarda maddi hasar meydana geldi. Öte yandan polis olayla ilgili soruşturma başlattı

Başkan Kaynak’tan Başarılı Öğrenciye Ödül

Çiçekpınar Kasabası Şehit Hüseyin Şeker Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Esra Öcal Liseye Geçiş Sınavında (LGS) en yüksek puanı alarak üstün başarı göstermiştir. Eğitime her zaman destek olduklarını ifade eden Çiçekpınar Belediye Başkanı Memiş Kaynak, Liseye Geçiş Sınavında (LGS) en yüksek puanı alarak üstün başarı gösteren Esra Öcal’a bisiklet hediye ederek başarılarının devamını diledi.

Lavanta kafilesi karantinaya alındı

Isparta'da lavanta bahçelerini gezmek için Tekirdağ'dan gelen 35 kişilik kafile aralarından bir kişinin pozitif vaka çıkması nedeniyle karantinaya alındı. Isparta'ya lavanta bahçelerini gezmek için gelen 35 turist karantinaya alındı. Edinilen bilgiye göre pozitif olan ve evden çıkmaması gereken bir kişi tura katıldı. Jandarma yaptığı denetimde bu kişiyi tespit etti. Turda bulunan 35 kişi Isparta KYK yurdunda Karantina alındı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Ayrıca bu turun Isparta'da bir otelde konakladığı bilgisine de ulaşıldı.

10 Temmuz 2021 Cumartesi

107. Cadde Gölcük Caddesine MEHMET AYBATILI İsmi Verildi

Belediye Meclisi Temmuz Ayı 2. Oturumu bugün Şükrü Başdeğirmen Başkanlığında gerçekleştirdi Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler oylamaya sunuldu. Geçtiğimiz günlerde Şükrü Başdeğirmen'in gündeme getirdiği Isparta Eski Belediye Başkanlarının ismini yaşatma düşüncesi de bu oturumda görüşüldü. İsim komisyonunun hazırladığı rapora göre merhum Hasan Balaman'ın ismi Özkanlar Alt Geçidine verilirken Eski Belediye Başkanı Mehmet Aybatılının ismi ise 107. Cadde Gölcük Caddesine verildi. Öte yandan eski belediye başkanlarından Yusuf Ziya Günaydın ve Altan Raşit Civan isimlerinin herhangi bir sokak yada caddeye verilmesini istemediklerini belirtti.

Özkanlar Alt Geçidine Hasan Balaman İsmi Verildi

Isparta’nın ilk altgeçidi olarak Rahmetli Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın ismi verildi. 2005 yılında dönemin belediye başkanı Hasan Balaman zamanında inşaa edilen özkanlar alt geçidine isim verilmemişti. 2016 yılında geçirdiği elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren Hasan Balaman’ın ismi Özkanlar Alt geçidine verildi. Karar Belediye Meclisince oybirliği ile onaylanarak resmileşti.

Hikmet Gelir Hayatını Kaybetti

Isparta Maliyesi’nden emekli Hikmet Gelir hayatını kaybetti. Isparta Maliyesi’nden emekli Hikmet Gelir hayatını kaybetti. Merhumun cenazesi yarın 11.07.2021 Pazar günü saat 12:00 Gülistan Camiisinden kaldırılıp Yeni Dere Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

Eski Zabıta Müdürü Gürcan İçöz Hayatını Kaybetti

Isparta Belediyesi Eski Zabıta Müdürlerinden ve Aynı Zaman da Isparta'nın Sevilen İsimlerinden Olan Gürcan İçöz Hayatını Kaybetti Bizler de 32 Yayıncılık ailesi olarak Merhuma Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz

7 Temmuz 2021 Çarşamba

Yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Burdur'da yalnız yaşayan 89 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu.Edinilen bilgilere göre, Fevzi Çakmak Mahallesi 23004. Burdur'da yalnız yaşayan 89 yaşındaki kadın evinde ölü olarak bulundu. Edinilen bilgilere göre, Fevzi Çakmak Mahallesi 23004. Sokak'taki evinde yalnız yaşayan annesi Müyesser Coşkun'a (89) her gün yemek getiren kızı, öğle saatlerinden beri Müyesser Coşkun'a ulaşamadı. Daha sonra yaşlı kadının yaşadığı eve giden Hasan Hüseyin Coşkun, kayınvalidesi Müyesser Coşkun'u evinde ölü bulunca durumu hemen aile üyelerine haber verdi. Diğer damadı Çağatay Korkut'un haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri yaşlı kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen yaşlı kadının cenazesi Burdur Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Ispartada Esnaf olan Jessica Müslüman Oldu

Isparta’da esnaflık yapan 28 yaşındaki Alman uyruklu kadın İslamiyet’i seçti. Isparta il Müftülüğüne başvurarak Müslüman olmak istediğine dair dilekçe veren Jessica Pekbaş, İl Müftü Yardımcısı Halil Taş’ın huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Yapılan ihtida merasiminden sonra Sahra Sare ismini alan Jessica Pekbaş’a İl Müftü Yardımcısı Taş tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi. İhtida merasiminin sonunda duygulandığı görülen Sahra Sare; Kendi isteğiyle Müslüman olduğunu ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Apart'ta Çıkan Yangın Korkuttu

Isparta'da Dün Gece Fatih Mahallesinde Çıkan Apart Yangını Korkuttu Fatih mahallesi 4666 sokak'da çıkan henüz nedeni belli olmayan yangın'da şans eseri can kaybı yaşanmazken apartta maddi hasar meydana geldi.Olayın haber verilmesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti.

Göller Ekspresi Seferleri Yeniden Başlıyor

Isparta-İzmir arasında sever yapan Göller Ekspresi seferleri 12 Temmuz itibariyle başlıyor. Göller Ekspresi Akdeniz ile Ege’yi birbirine bağlıyor. Isparta-İzmir hattında her gün karşılıklı seferler yapılıyor, yüzlerce yolcu taşınıyordu. Ancak Türkiye’de de görülen Koronavirüs nedeniyle seferler iptal edilmişti. Pandemi döneminde seferleri durdurulan Göller Ekspresi ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. Normalleşme adımlarıyla birlikte tren faaliyetleri yeniden başlıyor. Isparta-İzmir hattında görev yapan Göller Ekspresi seferlerine 12 Temmuz Pazartesi günü yeniden başlıyor. Göller Ekspresi Isparta’dan 22:30’da hareket edecek, sabah 06:45’de İzmir’e ulaşacak. İzmir’den ise 23:05 kalkacak tren, 07:25’de Isparta’da olacak. Bilet fiyatları ise, 60 liradan satılacak

Isparta Huzurevi Vekaleten Kurban Bağışlarınızı Bekliyor

49 yıldır Ispartalıların kurban bağışları ile huzurevinde kalan muhtaç vatandaşların bakımına destek olan Isparta Huzurevi, bu kurban bayram öncesi de Ispartalıların bağışlarını bekliyor. Huzurevi küçükbaş için bin 500, büyükbaş hayvan için ise bin 750 lira kurban kesim bedeli belirledi. Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Isparta Huzurevi de bayram öncesi vekaleten kurban kesim bedelini belirledi. 49 yıldır Ispartalıların kurban bağışları ile huzurevinde kalan muhtaç vatandaşların bakımına destek olan Isparta Huzurevi, bu bayram öncesi de Ispartalıların kurban bağışları bekliyor. Hijyenik koşullarda, veteriner denetiminde, din görevlisi nezaretinde İslami kurallara uygun şekilde yapılan kesimler sonucu, kurban kesim tutanağı ve teşekkür belgesi vatandaşlara teslim ediliyor. Isparta Huzurevi, vekalet yoluyla kesilecek küçükbaş için bin 500, büyükbaş hayvan için ise bin 750 lira kurban kesim bedeli belirledi. Isparta Huzurevi, bağışlarını Kaymakkapı Meydanında faaliyet gösteren Huzurevi irtibat bürosuna ya da Gökçay’daki Bakım Merkezine yapabilecekler. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası’nın TR82 0001 0011 6025 5376 7650 01 nolu IBAN adresine de bağışlarını yatırabilecekler. Ispartalılar Huzurevine vekaleten kurban bağışlarını 19 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapabilecekler.

1 Temmuz 2021 Perşembe

3 Minik Kafadar'ın Hayali Gerçek Oldu

Mehmet Tönge Mahallesinde Bulunan Ünikent Sitesinde ikamet eden 3 minik kafadarın pazar kurup kendi ürünlerini satma hayali gerçek oldu. Mehmet Tönge Mahallesinde Bulunan Ünikent Sitesinde ikamet eden 3 minik kafadarın pazar kurup kendi ürünlerini satma hayali sattıktan sonra da sokak hayvanlarına yardım etme düşüncelerine site sakinleri duyarsız kalmadı. 3 minik kafadara site içerisinde mini bir tezgah açan vatandaşlar miniklerin kendi ürünlerini satmasına vesile olarak destek oluyorlar. Minik satıcılar Ünikent site girişinde destek olmak isteyen herkesi bekliyorlar

Vatandaşa bir kötü haber daha: Zam üstüne zam!

Temmuz ayı art arda gelen zam haberleriyle başladı. Elektrik fiyatlarına gelen zam sonrası, doğal gaz ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında yükseköğretim öğrencilerinin ödeyeceği katkı payına da zam yapıldı. LPG'YE ZAM Günün son zam haberi LPG'ye yapılan zamla geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, oto gaza 39 kuruş zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyat artışı, pompaya yansıyacak.

Beşiktaş'ın Eski Futbolcusu Ispartaspor'da

Yeni sezonda 2. Ligde mücadele edecek olan Ispartaspor, iç ve dış transfer çalışmalarını sürdürüyor. Pembe-yeşilliler 2000 doğumlu 1. 95 boyundaki pivot santrfor Doğukan Berke Önde'yi kadrosuna kattı. Beşiktaş altyapısından yetişen ve Portekiz ligi takımlarından Guimaraes'e transfer olan Önde, geçtiğimiz yıl sezonun Tarsus İdman Yurdunda geçirdi.