29 Haziran 2021 Salı

Gelendost'ta Eşsiz Güzellikler Halkın Hizmetine Sunuldu

Yaz Aylarının Gelmesiyle Mesirelik Alanlara Akın Eden Vatandaşları Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin İlçesine Davet Etti Sosyal Medya Hesaplarından İlçenin Güzelliklerini Paylaşan Başkan Sezgin Şu İfadelere yer verdi; Hüyük Tepesi Miryokefalon mesire alanı ve kamp Karavan merkezinde kamelya, şömine, havuz yaparak siz değerli halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bu alanda voleybol ve ayak tenisi kurulup hizmete açılmıştır.

Isparta'da O Bina Yıkılacak

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen ve o günden itibaren kötü alışkanlıkların merkezi haline gelen Demirköprü’deki okul binası için İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğüne binanın yıkılması için talepte bulundu. Ayrıntılar haberimizde…

26 Haziran 2021 Cumartesi

Özsoy Ailesinin Acı Günü

Isparta Şehir Hastanesi personellerinden Ramazan Özsoy Vefat etti Özsoy'un cenazesi saat 09.30'da Şehir hastanesinde düzenlenecek tören ile Antalya Yeşilbayır köyüne götürülerek defnedilecek. Merhuma Allahtan Rahmet Kederli Ailesine Baş Sağlığı Dileriz

Meteoroloji Uyardı 'KAVURUCU SICAKLAR GELİYOR'

Isparta’da geçtiğimiz hafta özellikle öğleden sonraları veya akşam üzerileri devam eden kuvvetli yağışların ardından, şimdi de kavurucu sıcaklar geliyor. Öyle ki, Isparta’da hava sıcaklıkları 33 dereceye kadar yükselecek. SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK Meteoroloji Müdürlüğünün açıkladığı verilere göre; Isparta’da bu hafta sonundan itibaren yağış beklenmiyor. Hava parçalı az bulutlu hatta hiç bulutsuz olacak. AKDENİZ’DE SICAKLIKLAR ARTIYOR Isparta’da geçtiğimiz hafta gerçekleşen kuvvetli yağışların ardından özellikle Akdeniz Bölgesi iç kesimlerinde sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Yurdun kalan kesimlerinde ise sıcaklık mevsim normalleri civarında seyredecek. SICAKLIKLAR 33 DERECEYİ GÖRECEK Meteoroloji Müdürlüğü, Isparta’da sıcaklığın hafta sonu 29 – 31 derece civarında olmasının beklendiğini, ancak sıcaklıkları önümüzdeki hafta ortalarında ise 33 dereceye kadar çıkacağının tahmin edildiğini bildirdi. Dolayısıyla Isparta’nın önünde oldukça sıcak günler var.

Salgına Yenik Düşen Öğretmenler Unutulmadı

Corona salgını nedeniyle geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Isparta Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Ramazan Demirekin ve Mehmet Gürfidan ile okula hizmet ederek ebediyete intikal eden tüm eğitim çalışanları için indirilen hatim duası geçtiğimiz gün İstiklal Camiinde gerçekleştirildi. Daha sonra cemaate lokma ikram edilirken, hayatını kaybeden öğretmenlerin yakınları ile okul öğretmenleri duygusal anlar yaşadı. Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Ramazan Demirekin ile Mehmet Gürfidan corona salgını nedeniyle rahatsızlanmış ve kaldırıldıkları hastanelerde vefat etmişlerdi. Bizde merhum eğitimcilere Allah’tan rahmet, ailelerine ve eğitimcilere başsağlığı diliyoruz.

İl Özel İdaresi Asfalt Çalışmalarına Başladı

Isparta İl Özel İdaresi Asfalt Çalışmalarına Başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin Şu İfadeleye yer verdi; Özel İdare asfalt çalışmalarına Eğirdir-Bedre yolunun sıcak asfalt kaplama çalışmaları ile başladı. Amacınız ISPARTA’da yaşayan vatandaşlarımızın bizden beklentilerini, hızlı bir şekilde yerine getirmek. Devletimizin bizlere vermiş olduğu imkanlar doğrultusunda. Bizlere her daim destek olan Sn TBMM Başkan Vekilimize, Sn Vekillerimize, Sn Valimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yapacağımız Çalışmalarımızın ISPARTA’mıza hayırlı olmasını temenni ederim.

Baba ve Kızı Feci Kaza da Can Verdi

Komşu şehir Burdur'da patpat adı verilen çapa motorunun 2 metre yükseklikten tarlaya uçtuğu kazada baba ve kızı hayatını kaybetti, Patpatda ki diğer kızı ise yaralandı. Olay, Burdur Askeriye köyü, Elmedin mevkiinde meydana geldi. Ahmet Uca’nın yönetimindeki patpat adı verilen çapa motoru uçurumdan aşağıya yuvarlandı.Şöför Uca'nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 2 metre yükseklikten tarlaya uçan patpatta bulunan baba Ahmet Uca ve kızı Gülsüm Uca patpatın altında kalarak kaza yerinde hayatını kaybetti. Araçta bulunan diğer kızı Zeynep Uca (11) ise yaralandı. Zeynep Uca, olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ahmet Uca ve Gülsüm Uca'nın cenazeleri ise savcının incelemesinin ardından Burdur Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

25 Haziran 2021 Cuma

'Siyaset Bahane Değil , Çözüm Üretme Merkezidir'

Yalvaç Ak Parti İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer, Yalvaç Kızılca Toki tapusunu sosyal medya hesabından paylaştı. Yalvaç Kızılca Toki başvurunun sonucuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özer, şu açıklamalarda bulundu: "Yalvac'ımızda TOKİ yapımı için başvurusu yapılan tescil dışı hazine arazisi bizzat takibimiz sonucunda kısa sürede işlemleri tamamlanarak bugün itibariyle Kızılca Mahallemiz sınırları içine tescili tamamlanmıştır. Emeği geçen il ve ilçe müdürlerimize Yalvac'ımız adına teşekkür ederim."

Şehrin Meydanları, Kaldırımları Belediyenin Ürettiği Begonit Taşlarla Kaplanıyor

Isparta’nın tüm meydanları, kaldırımları, mesire alanları Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesislerinde seri üretime geçilen begonit taşlarla döşeniyor. Bir süre önce Belediye Meclisi kararıyla belediye şirketi ISTEM’den, işletmesi Fen İşleri Müdürlüğüne geçen Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesislerinde, parke taşı üretiminin yanı sıra begonit taş üretimine de geçildi. Çeşitli renklerde üretilen begonit taşlar artık şehrin dört bir yanında kullanılır hale geldi. Son olarak Kirazlıdere’nin kaldırımlarını süsleyen ve modern bir görünüm sunan begonit taşlar, şimdi de şehrin merkezindeki kaldırımlarda yerini alıyor. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla Demirköprü, şehir merkezi arasındaki kaldırımlarda begonit taş döşemesi yapılıyor, şehrin görünümü değişiyor.

ITKM'deki 72 İşyerinin İhalesi Yapıldı

Isparta’nın kalbinde atıl bir şekilde kalan ve her yerel seçim döneminin bir numaralı gündem maddesi olan bir adres, Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı. İnşaatın tamamlanması için geri sayım başladı. İnşaatın Kültür merkezi 5 Temmuz itibariyle faaliyetine başlayacak, AVM kısmındaki dükkanlarda kiracıları tarafından düzenlenerek Eylül ayına kadar açılacak. Isparta Belediyesi de mülkiyeti kendisine ait 72 adet işyerini bir bütün olarak kiralamak için ihaleye çıktı. İhale bugün Isparta Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirildi. İhaleye Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu başkanlık yaptı. İhaleye kayyum tarafından yönetilen Kadıahmetoğulları A.Ş.’yi temsilen TMSF tarafından görevlendirilen heyet katıldı. Yapılan ihale sonucu 72 işyerini bir bütün olarak, 10 yıllığına TMSF kiraladı. 72 işyeri yıllık 1 milyon 575 bin liraya kiralandı

24 Haziran 2021 Perşembe

Uluborlu’da Kiraz Hasadı Başladı

Türkiye’de kiraz üretiminin merkezi olarak kabul edilen Uluborlu İlçesinde kiraz hasadı başladı. Bu seneki rekolte beklentisi 5 bin ton civarında. Şuan ilçede 12’si ihracatçı olmak üzere toplam 20 tüccar var. İhracat ağırlıklı olarak AB ülkeleri ve Rusya’ya yapılıyor. Kazasız belasız hayırlı bol kazançlı bir hasat dönemi dilediklerini ifade den Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna şunları söyledi; “Uluborlu kirazın merkezi. Bu seneki kiraz kalitemiz her sene olduğu gibi çok güzel. Ancak rekoltede düşüş var. Geçtiğimiz yıllarda 8-10 bin ton civarında olan rekolte bu sene 5 bin tona kadar düşecek. Beklenti bu yönde. Hasat açılış fiyatları 18 lira bandında. İnşallah fiyat aynı şekilde devam eder. Son 2 yıldır kiraz üreticisi zarar etmişti. Bu sene bari para kazansın diyoruz. Her yıl maliyetler artıyor. Ancak kirazın alım fiyatı hep aynı. Bu sürdürülebilir bir durum değil. İşçilik, mazot, gübre, ilaç ve sulama maliyetleri her yıl artıyor. Kirazın fiyatı da ona göre artması lazım diyoruz.” diye konuştu./İbrahim Demirayak

Türkiye'de uygulanan birinci doz 30 milyonu geçti

Koronavirüs aşılaması kapsamında aşı yaptıranların sayısı gün geçtikçe hızla artıyor Türkiye'de, koronavirüs salgınının ülke gündeminden çıkarılması için aşılama kampanyası tüm hızıyla sürdürülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın Koronavirüs Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yer alan verilere göre, toplam yapılan aşı sayısı 45 milyon 5 bin 205 oldu. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 30 milyonu geçti. 30 milyon 317 bin 456 kişiye ilk doz uygulandı. Bu sayı, ikinci doz için 14 milyon 687 bin 749 olarak kaydedildi.

SDÜ "2021 Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri" Arasında

Süleyman Demirel Üniversitesi, Times Higher Education (THE) sıralama kuruluşunun yayınladığı "2021 Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri" listesinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 15’inci sıraya eş puan ile yerleşti. Dünyada eğitime son 50 yıl içerisinde başlamış en iyi genç üniversitelerin yer aldığı sıralamada Üniversitemiz 401+ bandında yer alarak dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasına adını yazdırdı. THE tarafından açıklanan 68 bölgeden 475 yükseköğretim kurumunun yer aldığı "2021 Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Listesi”, “eğitim kalitesi”, “bilimsel araştırma yapma gücü”, “akademik çalışmaların alıntı yapılma oranı”, “öğretim görevlileri ve öğrencilerin uluslararası çaptaki başarıları” ve “bilgi transferi ve endüstri gelirleri” kriterlerine göre belirlendi.

Isparta'da Ihlamur Zamanı

Soğuk algınlığından, saç sağlığına kadar birçok faydası olan ıhlamur, özellikle kış aylarında en çok tüketilen bitkiler arasında yer alıyor. Her derde deva olan Ihlamur Bitkisinnin de hasat zamanı geldi. Isparta'da vatandaşlar ıhlamur ağaçlarından ıhlamur toplamaya başladı. IHLAMUR NE ZAMAN TOPLANIR? Hastalıklarını doğal olarak tedavi etmek isteyen vatandaşlar, yüz yıllardır uygulanan tıbbi yöntemleri günümüzde de devam ettiriyor. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı etili olan ıhlamur, vücut direncini arttırmasıyla biliniyor. Ülkemizde çok sayıda bulunan ıhlamur ağaçları kokusu ve güzel çiçekleriyle dikkat çekiyor, vatandaşlar da ıhlamurun ağaçlardan hangi dönemde toplanacağını soruşturuyor. Şifalı bir bitki olan ıhlamurun toplanacağı tarih, bulunduğu coğrafyaya göre farklılık göstermekle birlikte genellikle haziran ayıdır. Ihlamuru toplarken, çiçekleri ve çiçek sapındaki ince uzun yaprakları birlikte almalısınız. Ihlamuru toplarken bahçe makası kullanmalı ve mümkün olduğunca ağaca zarar vermemeye dikkat etmelisiniz.

23 Haziran 2021 Çarşamba

Türkiye'nin En Mutlu Şehirleri Sıralaması Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son yayınladığı verilere göre Türkiye'de mutluluk düzeyi en yüksek olan iller belli oldu. İşte Türkiye'nin en mutlu şehirleri... Türkiye'nin en mutlu şehirleri sıralamasında ilk Sırayı Sinop Alırken, 2.Sıra'da Komşu şehir Afyonkarahisar var.81 Şehirin sıralandığı liste de ise Isparta %70.35'lik oran ile 13. Sırada yer aldı.

Isparta'da Otomobille tır çarpıştı

Otomobilin TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, dün saat 18:30 sıralarında Antalya-Isparta karayolunun Bucak ilçesine bağlı Elsazı köyü yakınlarında meydana geldi. Antalya'dan Isparta yönüne giden Ramazan Korkmaz yönetimindeki 06 BC 9363 plakalı otomobil sürücünün yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak, karşı yönden gelen sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 15 RA 009 plakalı TIR'la çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Ramazan Korkmaz yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahaleden sonra Ramazan Korkmaz ambulans ile Bucak Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek, tedaviye alındı. Kaza nedeniyle kısa süreliğine trafiğe kapanan Antalya- Isparta karayolu araçların kaldırılmasıyla yeniden açıldı.

22 Haziran 2021 Salı

Isparta'da Kaç Kişi Yurtta İzole Ediliyor?

Isparta'da covid-19 testi pozitif çıkan hastalarla temaslı olan 18 kişi Murat Hüdavendigar Öğrenci yurdunda izole ediliyor. Isparta'da hastalara temaslı ya da mutasyonlu virüs şüphesi bulunan 18 vatandaş, Murat Hüdavendigar Kredi ve Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu'nda izole ediliyor.

Isparta'da vaka sayısı düşüyor

Her 100 bin kişide Kovid-19 vakasında 76,54 olan Isparta’da bu hafta tekrar düşüş yaşadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu hafta açıkladığı vakada Isparta 65.18’e geriledi. Son 3 haftadır Isparta’da vaka sayısı düşüyor. Geçen hafta 76.54 olan vakada bu hafta her 100 bin kişide sayı 65.18’e düştü. Bunun en büyük etkisi de kuşkusuz aşı olarak tespit ediliyor. Aşı sayısı her artışta vaka sayıları geriliyor.

Kadir Turhan Yuvada Kaldı

Isparta 32 Spor, İç transferde savunma oyuncusu Kadir Turhan'la anlaştı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi: "Takımımız İç transferde savunma oyuncularımızdan Kadir Turhan ile anlaşma sağlamıştır. Şampiyonluk yolunda göstermiş olduğu mücadele ile takdirleri toplayan Kadir Turhan'a tekrar hoş geldin diyor ve daha nice başarılarda Ispartaspor formasını terletmesini diliyoruz.

Haydi Isparta Aşıya

Isparta Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü gerçekleştirdiği İşbirliği İle covid-19 aşı uygulama noktası kuruldu. Aşı Hakkı Olan Herkes Isparta Belediyesine Giderek Aşı Olabilirler

Isparta 32 Spor Efşan Geçgin ile anlaştı

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Isparta 32 Spor, iç transferde defans hattının önemli isimlerinden Efşan Geçgin ile anlaşmaya vardı. Isparta 32 Spor forması altında 2 şampiyonluk gören Efşan Geçgin’e daha nice başarılar görmeyi temenni ediyoruz.

Öğretmen Ramazan Demirekin Covid-19'a Yenik Düştü

ISPARTA Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri Öğretmeni Ramazan Demirekin yakalandığı koronavirüs hastalığına yenik düştü. Ramazan Demirekin'in cenazesi 22 Haziran (Bugün) Isparta Mekke Eğitim Vakfından öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Doğancı Mezarlığında defnedilecek. AYNI OKULDAN SALGANI İKİNCİ KURBAN Daha önce de okulun Makine Teknolojisi Alan Şefi Mehmet Gürfidan 24 Kasım 2020 tarihinde koronavirüs hastalığına yenik düşmüştü

21 Haziran 2021 Pazartesi

Başkanımız derdimize derman oluyor

Dere Mahallesinde yaklaşık 20 yıl önce oluşturulan ve bugüne kadar yolları tozdan geçilmeyen mezarlık alanına kilit taşı döşendi. Yapılan çalışmalardan dolayı Dere Mahallesi Muhtarı Şakir Taşçeken, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Dere Mahallesi Muhtarı Şakir Taşçeken, yeni mezarlık diye ismi geçen alanın 15-20 sene önce kurulduğunu dile getirdi. Muhtar Taşçeken, “Son 5 yıldır mezarlık alanımızda yoğunluk oluştu. Mezarlık alanımız toz, toprak içindeydi. Durumu belediye başkanımıza aktardık, kendisi gelerek bizzat inceledi. Başkanımız hemen kilit taşı yapılması talimatını verdi ve mezarlık alanımız yapıldı. Başkanımız her zaman bizlerle ilgileniyor, dertlerimizi dinliyor, taleplerimizi alıyor, derdimize derman oluyor. Başkanımıza her konuda yardımlarından dolayı şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yazgan Geri Döndü, İcraatler Başladı

Misli.com 2.Lig'e 20 Yıl Aradan Sonra Tekrar Demir Atan Ispartaspor'da Yeni Sezon Hazırlıkları Başkan Yazgan'ın Geri Dönmesiyle Hız Kesmeden Başladı Yapılan çalışmalar kapsamında bal ligi maçlarını dahi her hafta 10 bine yakın seyirciyle takip eden Ispartaspor'un 2.Lig müsabakalarında daha yoğun bir katılım olması bekleniyor. Kulüp başkanı Sayın Atakan YAZGAN’IN girişimleriyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından en kısa sürede stadımızın kale arkalarına ek tribün yapımına başlanacak ve yeni sezona yetiştirilmeye çalışılacaktır. Başkanımız Atakan YAZGAN’A Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Murat GEVREK’E emeği geçecek herkese şimdiden teşekkür ederiz...

Isparta İçin Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Isparta'da bugün öğleden sonra kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün 21.06.2021 Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra Isparta il genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Isparta'da Sağanak Yağış Zor Anlar Yaşatıyor

Isparta'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış zor anlar yaşattı. Şehrin bir çok noktasını olumsuz yönde etkileyen sağanak yağıştan nasibini sanayi sitesinde bulunan keresteciler caddesinin bulunduğu arasta'da aldı. Adeta göle dönen bu yolda bir çok araç mahsur kaldı.Yağmurun başladığı dakikadan itivbaren çalışmalarını özveri ile yürüten ısparta belediyesi ekipleri şehrin dört bir yanında mahsur kalanların imdadına koşuyor.

19 Haziran 2021 Cumartesi

Çünür’e Modern Kapalı Pazaryeri Yapılıyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, temeli atılan ve çelik konstrüksiyon montajlarına geçilecek olan Çünür Kapalı Pazaryerinde incelemelerde bulundu. Eni 26, boyu 114 metre toplam 3 bin metrekare kapalı alana sahip Çünür Pazaryeri Temmuz ayı sonu itibariyle tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Çünür’e inşası devam eden kapalı pazaryeri alanında incelemelerde bulundu. Başkan Başdeğirmen, inşaat alanında hummalı bir çalışma yapıldığını söyleyerek, sömel betonların döküldüğünü, soketlerin yerleştirildiğini dile getirdi. Başdeğirmen, çelik konstrüksiyonların montajının da kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirterek, “İnşallah temmuz ayı sonunda burada pazarımız kurulmaya başlayacak. 3 bin metrekarelik bir kapalı alanı var. Üzeri güzel bir mimari ile kapatılacak” dedi.

Genç Yaşta Acı Ölüm

Isparta’da taksici esnaflarından Suat Top’un oğlu Ahmet Top geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Antalya’da motosiklet kazasında yaşamını yitiren Ahmet Top için Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural başsağlığı mesajı yayınladı. Tural mesajında, ''Taksici esnafımızdan Suat Top kardeşimizin oğlu Ahmet Top elim bir trafik kazası sonucu vefat etmiştir. Genç yaşta yitirdiğimiz kardeşimize Allah'tan rahmet Top ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim. Mekanı cennet olsun inşallah'' ifadelerini kullandı

Isparta'da Köpeklerin Saldırısına Uğrayan 2 Kişi Motosiklet İle Kaza Yaptı

Köpeklerin Saldırısına Uğrayan iki kişi Motorsiklet ile Kaza yaptı. Yaralanan iki genç Şarkikaraağaç Dr Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Sayısı her geçen gün çoğalmakta olan Başı boş sokak köpekleri gün geçtikte tehlike saçıyor. Özellikle motor ve bisikletligibi sürücülerin üzerine bir anda saldıran köpeklere vatandaş çare bulunmasını ve kısırlaştırılmasını talep ediyor

Sakalımı Yanlış Kestin Dedi Arbede Çıkardı

Isparta'nın ilçesi Şarkikaraağaç'da faaliyet gösteren bir Kuaför dükkanında meydana gelen olay mahkemelik oldu. İddiaya göre; Bayram S isimli şahıs bir kuaför dükkanına tras olmaya gittikten sonra kuaföre SAKALIMI yamuk kestin diyerek ağır küfür ve hakaretler edip kuaförün tıraş makinesini yere fırlatarak kırdığını ve. berber koltuğunu tekmeledigi iddia ediliyor.

18 Haziran 2021 Cuma

Bakan Yardımcısı talep ve önerileri dinledi

 Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Sektör Temsilcileri İle Bir Araya GeldiEkonomisinde tarımın büyük önem taşıdığı Isparta’da tarım ve hayvancılık başta olmak üzere gıda ve maden sektörü temsilcileri Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile bulaşarak talep ve önerilerini iletme fırsatı buldular.



Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Bakanlık Genel Müdür ve Bölge Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seymenoğlu Bakan Yardımcısı Özkaldı’ya teşekkür ederek “Bakan Yardımcımıza, sizlerin sorunlarını mahallinde dinlemek üzere Isparta’ya geldiği için teşekkür ediyorum. Bu oturumumuz bir protokol oturumu değil, Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın görev alanına giren konularda Sayın Bakan Yardımcımız ve refakatinde olan bürokrat arkadaşlarımız sizlerin sorunlarına, taleplerine çözüm bulmak ve sizlerin görüşlerini almak üzere buradalar ” dedi.

Toplantı öncesi yaptığı konuşmada toplantının amacının Bakanlığın faaliyet alanlarını ilgilendiren konularda sektör temsilcileriyle görüş alış verişinde bulunmak olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Özkaldı da “Maksadımız burada daha çok sizleri dinlemek. Burada alacağımız kararların, konuşacağımız konuların Isparta’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardından tek tek söz alan sektör temsilcileri Bakan Yardımcısı Özkaldı ve beraberindeki Bakanlık yetkililerine sorun, talep ve önerilerini ilettiler. Toplantı sonunda Bakan Yardımcısı Özkaldı toplantının tüm çıktılarının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de sunulacağını söyledi.

Bakan Koca Örnek Tablo'da Isparta'ya Yer Verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 05-11 Haziran tarihleri arasındaki 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını paylaştı.
Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller; Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta oldu. İllerin haftalık vaka haritası güncellendi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 05-11 Haziran tarihleri arasındaki 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını paylaştı. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller; Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta oldu. 

 KOCA: VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK 

 Bakan Koca, harita ile birlikte paylaştığı mesajında, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek" dedi.

14 Haziran 2021 Pazartesi

Başarılı Müdür Görevine Bakanlıkta Devam Edecek

Isparta Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz Görevinin Sona Ermesiyle Birlikte Bakanlığa görevlendirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz şu ifadelere yer verdi; Sadece bakanlığımızın talimatlarıyla, hukuk ve ahlak ilkelerine bağlı kalarak 17 aydır yürüttüğüm İsparta il Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden, talebime binaen bakanlığımızın onayı ile Bakanlığımız merkez teşkilatında görev almak üzere ayrılıyorum. Mesai arkadaşlarıma ve değerli öğretmenlerimize yol arkadaşlıkları için teşekkür ediyor, Yüce Allah'tan sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Isparta'da konut satışları ne durumda?

 TÜİK Antalya Bölge Müdür Muhammet İlyas UYSAL tarafından konut satış istatistikleri yayınlandı.



 Ülkemiz genelinde Mayıs ayında 59 bin 166 konut satıldı.

2021 yılı Mayıs ayında Antalya'da 2 264 konut, Isparta'da 304 konut, Burdur’da 124 konut satışı gerçekleşti.