18 Kasım 2019 Pazartesi

Isparta' da Furkan Özkan Kaza Kurşunu ile Can Verdi


Isparta'da bir şehirlerarası yolcu firmasında muavin olarak çalışan Furkan Özkan, kaza kurşunuyla yaşamını yitirdi.

Olay bugün sabah saat 05.00 sıralarında Isparta - Gönen karayolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Furkan Özkan ve arkadaşları bir eğlence merkezinde gece geç saatlere kadar eğlendikten sonra tekrar kent merkezine dönmek için 2 otomobille yola çıktılar. Yanyana giden 2 otomobilin diğerinde bulunan ve kimliği henüz açıklanmayan şüpheli, rastgele havaya ateş açmaya başladı. Silahtan çıkan saçmalar diğer otomobilde bulunan Furkan Özkan'ın vücuduna isabet etti. Ağır yaralanan Furkan Özkan, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kaynak: https://www.uyan32.com/gunun-en-aci-haberi-genc-yasta-gelen-aci-olum/

Isparta Belediyesi 2020 Bütçesi


Isparta Belediye Meclisi, Kasım ayı son oturumunda 2020 bütçesini onayladı. Belediyenin 2020 yılı gelir-gider bütçesi 492 milyon TL olarak belirlendi. 
Komisyon raporu MHP’lilerin ret oyuna karşılık AK Parti ve İYİ Partililerin evet oyları ile kabul edildi.
Isparta Belediyesi 2020 Bütçesi Belli Oldu - https://www.uyan32.com/son-dakika-isparta-belediyesi-2020-butcesi-belli-oldu/

3 Kasım 2019 Pazar

Nüfus müdürlüklerinde yeni dönem... İlk uygulama Ankara'da


Ülke genelinde vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi, iş ve işlemlerin hızlı sonuçlanabilmesi için nüfus müdürlüklerinde Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti çalışması başlatıldı. Bu kapsamda ilk uygulama Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü binasında gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların daha ferah, işlemlerini rahat yapabilmesi için nüfus müdürlükleri yenilenecek. Bu sayede ülke genelindeki il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinin tıpkı banka şubeleri gibi benzer standartta olması sağlanacak.

Çalışmalarına başlayan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ilk uygulamayı Ankara'da gerçekleştirdi. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü binası, Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti kapsamında yeniden tasarlandı.

Ayrıca nüfus müdürlüklerine kimlik, sürücü belgesi, pasaport yenileme için gelen ve evrakları tam olanların 8 dakikada işlemleri bitirilirken, adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine yanında abonelik sözleşmesi ya da bir fatura ile gelenlerin ise 5 dakikada bu işlemi gerçekleştiriliyor.

Kaynak: https://www.uyan32.com/nufus-mudurluklerinde-yeni-donem-kimlik-surucu-belgesi-pasaport-cikarmak-sadece-8-dk/

2 Kasım 2019 Cumartesi

Isparta'nın Yalvaç İlçesinde 2 Ev Yanarak Enkaz Haline Geldi


Yalvaç Hüyüklü Kasabası’nda Çarşamba gecesi 02:30-03:00 aralarında çıkan yangında 2 ev çöktü enkaza döndü. 2evde de insanlar sadece canlarını kurtarabildiler. 2 maddi durumu kötü olan aile evsiz kaldı. Evde bulunan büyükbaş hayvanlarda kurtulamadı. Çöken enkaz altında kaldılar. Ayrıca yangın 3. Evin garajına sıçradı. Garajda bulunan araba ve diğer tarım makinaları da küle döndü. Kasaba halkı aileye maddi destek çağrısı yaptı.

Kaynak: www.uyan32.com